Bol Acı Soslu Sote Et

Bol Acı Soslu Et Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 900 gr dana eti
  • 1 büyük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 200 ml domates püresi
  • 1 litre et suyu
  • 2-3 defne yaprağı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Bol Acı Soslu Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tavayı güzelce ısıtın.
  2. Sonra yağ ekleyin.
  3. Et suyunu salana kadar yüksek ateşte iyice kızartın ve sonra çıkarın.
  4. Aynı tavada tereyağını eritip soğanı ince ince doğrayın ve sarımsağı ince ince kavurun.
  5. Salçayı ekleyip biraz daha kavurun ve salçayı ekleyin.
  6. Et, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin, karıştırın.
  7. Et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  8. Defne yapraklarını ekleyin, tencerenin kapağını kapatın, altını kısın ve etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin.
  9. Ara sıra kontrol etmeyi unutmayın. Çok su alıyorsa sıcak su kabı yapabilirsiniz ben yapmadım.
  10. En son pişmeye yakın tuzu ekleyin. Önce tuzu atarsanız daha sonra pişecektir. Sos tamamen doğası gereği konsantredir. 💖 Afiyet olsun 💖

Sotelenmiş Et Sosu Açıklama Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir