Bolonez Soslu Lazanya

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

Bolonez sosu için:

  • 1 soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 400 gr kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates püresi veya iki adet soyulmuş ve doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 büyük havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • kırmızı toz biber
  • 1,5 su bardağı su

beşamel sos için

  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 500 gr. bir paket lazanya-(24-25 yaprak)

Üzerinde

  • 200 gr. rendelenmiş çedar peyniri

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bolonez sosu için; 1 yemek kaşığı yemeklik doğranmış soğan ve rendelenmiş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile yavaş yavaş kavrulur.
  2. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Kıyma suyunu salıp çekerken rendelenmiş havuçlar eklenir ve karıştırılır.
  4. Onunla birkaç çeşit kızartılır. Domates salçası eklenir ve tekrar karıştırılır.
  5. Domates püresini ekleyin, kavurmaya devam edin, tuz, baharatlar ve suyu ekleyin. 5 dakika. Kısık ateşte pişirilir. Hafif sulu kalmalıdır.
  6. Ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  7. Beşamel sos için ayrı bir tencereye iki yemek kaşığı tereyağı alınır un eklenir kokusu çıkana kadar yavaş yavaş kavrulur üzerine soğuk süt ilave edilir yavaş yavaş koyulaşıp pişirilir tuz ve karabiber eklenir ve soğumaya bırakıldı.
  8. Dikdörtgen bir borcamı veya başka bir fırın tepsisini yağlayın ve lazanya yapraklarını dizin.
  9. Üzerine önce beşamel sos gezdirilir.
  10. Daha sonra hafif sulu bolonez sosu gelecek şekilde her tarafına gelecek şekilde gezdirilir.
  11. Üzerine tekrar lazanya yufkaları serilir, üzerine beşamel sos dökülür ve yapraklar ve bolonez sos bitene kadar devam edilir.
  12. Üzeri kalan yapraklarla kapatılır ve bir su bardağı su ile beşamel sostan ayrılır.
  13. Üzerine yayılır.
  14. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır.
  15. Bu formda yapraklar yumuşaması için yarım saat bekletilir.
  16. Sonra 20- dk. 180° fırında altın rengi alana kadar pişirin.
  17. Yarım saat dinlendirildikten sonra servis edilir. Deneyeceklere kolay gelsin.

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir