Borcam’da Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
kek için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım bardak süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı granül kahve (ben nescafe gold kullandım)
Puding için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 200 gram labne
Yukarıdaki için;
- Kakao
Tiramisu Borcam’da Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- kek için; 3 adet yumurta ve toz şekeri uygun bir karıştırma kabında beyazlaşana kadar çırpın.
- Üzerine sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Ardından kakaoyu ekleyip mikserle önce yavaş sonra hızlı programda çırpın.
- Tüm malzemeler güzelce karıştırılırsa önceden sıvı yağ ile yağladığımız borcama hazırladığımız kek harcını dökelim. (28*28 kare borcam kullandım)
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika gözetim altında pişirelim.
- Keki ıslatmak için; Süt, toz şeker, toz kahveyi uygun bir sos tenceresine alıp şeker eriyene kadar ısıtalım.
- Fırından çıkan keki sosu iyice emmesi için kürdan ile delelim. Sos tenceresinde sos ile ıslatalım.
- Puding için; Uygun bir tencereye süt, yumurta, un, toz şeker koyup kaynayana kadar çırpalım, sürekli çırpıcı ile çırpalım.
- Kaynayınca ocağın altını kısın ve 2 dakika kısık ateşte göz yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan başka uygun bir kaba alalım daha çabuk ısınır.
- Ilıdıktan sonra içine labne peyniri koyup pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpalım.
- Islak kekin üzerine muhallebiyi dökelim ve üzerini spatula ile düzeltelim.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine kakao serpin.
- Buzdolabına kaldıralım. Bir gün yenecekse 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
- Ama ertesi gün daha lezzetli olacak. Tatlıyı buzdolabından çıkardıktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tiramisu’nun Borcam’da Fotoğraflı Tanımı