Borcamda tiramisu

Borcam’da Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

kek için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı granül kahve (ben nescafe gold kullandım)

Puding için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 200 gram labne

Yukarıdaki için;

  • Kakao

Tiramisu Borcam’da Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. kek için; 3 adet yumurta ve toz şekeri uygun bir karıştırma kabında beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Üzerine sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Ardından kakaoyu ekleyip mikserle önce yavaş sonra hızlı programda çırpın.
  4. Tüm malzemeler güzelce karıştırılırsa önceden sıvı yağ ile yağladığımız borcama hazırladığımız kek harcını dökelim. (28*28 kare borcam kullandım)
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika gözetim altında pişirelim.
  6. Keki ıslatmak için; Süt, toz şeker, toz kahveyi uygun bir sos tenceresine alıp şeker eriyene kadar ısıtalım.
  7. Fırından çıkan keki sosu iyice emmesi için kürdan ile delelim. Sos tenceresinde sos ile ıslatalım.
  8. Puding için; Uygun bir tencereye süt, yumurta, un, toz şeker koyup kaynayana kadar çırpalım, sürekli çırpıcı ile çırpalım.
  9. Kaynayınca ocağın altını kısın ve 2 dakika kısık ateşte göz yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan başka uygun bir kaba alalım daha çabuk ısınır.
  10. Ilıdıktan sonra içine labne peyniri koyup pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpalım.
  11. Islak kekin üzerine muhallebiyi dökelim ve üzerini spatula ile düzeltelim.
  12. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine kakao serpin.
  13. Buzdolabına kaldıralım. Bir gün yenecekse 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
  14. Ama ertesi gün daha lezzetli olacak. Tatlıyı buzdolabından çıkardıktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tiramisu’nun Borcam’da Fotoğraflı Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir