Bu Şekilde Milföy Hamurunu Deneyin Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet milföy hamuru
- 2 küçük yeşil dolmalık biber
- 2 domates
- Sosis
- zeytin
- rendelenmiş kaşar
Sosu için;
- 1 çay kaşığı domates salçası
- Kekik
- Karabiber
- 3 yemek kaşığı su
Milföy Hamuru Denemenin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle ortadan ikiye kestiğimiz milföy hamurunu yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Daha sonra hazırladığımız sosu bir fırça yardımı ile uygulayalım.
- Ardından üzerine ince doğranmış biber, zeytin, domates ve sucuğu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında 15 dakika pişirelim.
- Süre sonunda milföy hamurunu çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- Kapattığımız fırına geri verelim. Fırın sıcak olduğu için kaşar eriyecektir.
Şimdiden deneyenlere afiyet olsun. Not: Milföy hamurunu ikiye bölüp küçük bir oklava yardımıyla uzunlamasına yuvarladım, böylece 2 adet milföy yufkası elde ettim.)
Fotoğraflı Milföy Hamuru Denemenin Tanımı