Bu Tavuk Köfteyi Deneyin

Tavuk Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Baza için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yıl kaşık şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5-6 su bardağı un

Köfte için;

  • 750 gram tavuk kıyması
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • bir tutam maydanoz
  • 1 kapya biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı galeta unu

Ekmekleri yağlamak için;

  • Zeytin yağı

Bu Tavuk Köfte Çeşitini Deneyin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hamuru için su, süt, şeker ve maya karıştırılır ve 5 dakika bekletilir.
  2. Daha sonra kontrollü bir şekilde un ve tuz ilave edilerek ele yapışan çok yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Üzeri örtülerek iyice kabarana kadar mayalanmaya bırakılır.
  4. Hamurdan cepten biraz daha büyük bezeler hazırlanır, üzeri tekrar kapatılır ve 15 dakika dinlendirilir.
  5. Köfte için soğan ve sarımsak rendelenir, kapya biber ve maydanoz ince ince kıyılır.
  6. Tüm malzeme bir kaba alınır, yoğrulur ve buzdolabında bir saat dinlendirilir.
  7. Hazırladığımız bezeler unlanmış tezgaha alınır ve çok ince olmayacak şekilde açılır.
  8. Önceden ısıtılmış teflon tavada sık sık çevirerek iki tarafı da pişirilir.
  9. Pişen bazlamalar ortadan ikiye kesilerek içlerine köfte harcı ile doldurulur.
  10. Bazlamaların her tarafı fırça yardımı ile yağlanır ve önceden ısıtılmış ızgara tavada her tarafı eşit şekilde kızartılır.
  11. Bu adımda ocağınız orta ısının bir tık altında olmalıdır. Çabuk yanarsa köfteler pişer, az yanarsa ekmek kurur.
  12. Dilediğiniz sos ile servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Fotoğraflı Tavuk Köfte Denemenin Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir