Buche De Noel(Noel Pastası) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 yumurta
- 120gr un
- 120 gr toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Arası için ganaj malzemeleri;
- 300 gr krema
- 10 gram bitter çikolata
- 200 gram sütlü çikolata
- 15 gram margarin (1 yemek kaşığı)
Üzerinde ganaj aracı;
- 100 gram ganaj çikolata
- 100 gr krema
Dekorasyon için;
- 1 ölçü badem
arası için;
- 1 avuç kıyılmış ceviz
Buche De Noel(Noel Pastası) Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- İlk olarak ganajı yapalım, kremayı uygun bir tencereye alıp biraz kaynatalım, ocağı kapatıp tüm çikolatayı içine dökelim, pürüzsüz olana kadar karıştıralım ve margarini ekleyip karıştıralım (100 gr üzeri için ayırın) kalanını kapatın sine film ile kaplayıp derin dondurucuda en az 2 saat soğutun. Ardından mikserle 8 dakika çırpın ve hazır.
- Kekimize geçelim uygun kabımıza yumurta, vanilya ve şekeri ekleyip krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpalım, yağı ekleyip bir kez daha karıştıralım, unumuzu ilave edip söndürmeden yavaş yavaş karıştıralım.
- Tepsiye yağlı kağıt serip harcımızı yayalım önceden ısıtılmış 180c fırında 20 dk pişirelim ve temiz bir beze alıp rulo sarıp 5 dk bekletelim.
- Daha sonra içine ganajı yayıp cevizleri serpiştirin ve dikkatlice yuvarlayın. Son olarak ayırdığımız 100 gr ganajı 100 gr krema ile uygun şekilde karıştıralım.
- 1 saat buzdolabında dinlendirip servis edebiliriz 🥰.
Buche De Noel(Noel Pastası) Açıklama Fotoğraflı