Bükme (Afyon Tarzı)

Büküm (Afyon Tarzı) Tarifi İçin Malzemeler

hamur için;

  • 2 kilo un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığından biraz fazla tuz
  • Su (aldığı kadar)

İç harcı için; ( mercimek – peynir – patates )

  • 2 su bardağı mercimek
  • 6 veya 7 adet patates (orta boy)
  • 1 kalıp peynir

Talebe göre;

  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 soğan
  • Tuz

İç sosu için;

  • 8 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ (donyağı olabilir)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Tepe sosu;

  • 6 yemek kaşığı yoğurt (su ile koyulaştıralım)
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Haşhaş karışımından ekleyebilirsiniz.

Bükülmenin (Afyon Tarzı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak hamuru güzelce yoğuralım ve bir saat dinlendirelim.
  2. Ortada mercimek ve patatesi haşlayıp iç harcımızı hazırlayalım.
  3. İç sosumuz için haşhaşı sıvı yağ ile ezip krema gibi yapalım.
  4. Üzeri için yoğurdu suyla açıp sıvı yağ veya biraz haşhaşlı karışımla karıştıralım.
  5. Daha sonra hamurumuzu ikiye bölüp 6 beze yapalım.
  6. Bezelerimizi tabak büyüklüğünde açalım ve her katın ortasına iç sosumuzdan koyup üst üste koyalım son kata sürmeyelim ve açalım.
  7. Hamurumuzu eşit kare modüllere ayıralım.
  8. Böldüğümüz kare modülleri elimizle biraz ama çok ince veya kalın olmayacak şekilde genişletelim.
  9. İç harcı koyup iki kenarını kapatalım ve ters çevirip tepsimize dizelim.
  10. Üzerine yoğurtlu sosumuzdan sürüp susam serpelim.
  11. 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun 🌷🥰.

Fotoğrafla Bükme (Afyon Yöntemi) Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir