Bütün Piliç Göğsü, Bulgurlu Pilav

Bulgurlu Pilavlı Bütün Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • bütün tavuk göğsü
  • 2 orta boy soğan
  • 250 gram mantar
  • 1 bardak garnitür
  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Karabiber

Bulgur Pilavı ile Bütün Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk önce bütün tavuk göğsünü güzelce yıkayalım.
  2. Diğer yıkanması gereken çamaşırları da yıkayıp kenara koyalım. Ben döküm tencerede hazırladım, evinizde varsa onu da tercih edebilirsiniz.
  3. Tavuk suyunu çekerken tavaya yağı alıp orta ateşte kızdıralım.
  4. Yarım ay şeklinde doğradığımız 2 adet soğan ve sarımsağı kavuralım.
  5. Soğanlar renk değiştirip şeffaflaşmaya başlayınca ince ince dilimlediğimiz mantarları ilave edip birlikte birkaç dakika soteleyelim.
  6. Daha sonra bütün tavuğu tencerenin ortasına alıp bir çay kaşığı tuzu döküp orta sıraya tavuğu ters çevirip ocağın altını biraz kısalım ve kendi suyunda yaklaşık bir saat pişirelim. . Malzemelerin saldığı su yeterli değilse bu aşamada bir bardak sıcak su ekleyebilirsiniz ben eklemedim onlar kendi suyunda pişti.
  7. Bir saatin sonunda tavuğun yanındaki boşluklara garnitürü dökelim.
  8. Üzerine yıkanmış ve süzülmüş bulgurumuzu ekleyelim ve 2 su bardağı kaynar suyu dökelim.
  9. Ocağı açın, kaynatın, tuz ve karabiber ekleyin ve tekrar kısaltın.
  10. Bulgur pişene kadar pişirelim.
  11. Bulgur pişince ocağı kapatın ve yemeği 15 dakika dinlendirin.
  12. Dinlenme süresinin sonunda büyük bir fırın tepsisine çevirip sofraya alabiliriz. Afiyet olsun.

Bulgurlu Pilavlı Bütün Piliç Göğsü Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir