Buzlu Limonata Tarifi İçin Malzemeler
- 2 limon
- 0,5 su bardağı şeker (istenirse arttırılabilir)
- 1 tutam limon tuzu
- 1 litre su
- buz
Buzlu Limonatanın Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Öncelikle limonları güzelce yıkayalım. Daha sonra rendenin ince deliğinden limonların kabuklarını rendeleyin. Limonların beyaz kısımlarını asla rendelemeyin yoksa acı olur.
- Rendelenmiş limon kabuklarına şeker ve limon tuzunu ekleyin. 2-3 dakika boyunca ellerinizle düzgün bir şekilde ovalayın.
- Ardından limonların suyunu sıkın ve 1 litre su ekleyin. En az iki saat buzdolabında bekletin.
- Ardından limonatayı süzgeçten geçirin. Limonatayı buzlu bardağa dökün. Afiyet olsun!!!
Buzda Limonata açıklaması