Çerez kırma

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Yarım çay bardağından biraz fazla iri kıyılmış fındık veya ceviz

Çatlak Çerez Tanımlaması Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yumurta, şeker, yağ ve vanilyayı bir kaba alıp çırpıcı ile güzelce karıştırın.
  2. Ardından nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın.
  3. Ardından unu ekleyip yoğurun ve çikolata parçacıklarını ve fındığı ekleyip biraz daha yoğurun.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçaya elinizde yuvarlak şekil verin ve bastırmadan tepsiye dizin. Piştikçe yayılacaktır.
  5. Önceden ısıtılmış 175° fırında 15 dakika pişirin.
  6. Kurabiyeler çıktıktan sonra yumuşacık olacak, sakın dokunmayın ve korkmayın, durdukça sertleşecekler. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Çerez Tanımlama Kırma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir