Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- Yarım çay kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı damla çikolata
- Yarım çay bardağından biraz fazla iri kıyılmış fındık veya ceviz
Çatlak Çerez Tanımlaması Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Yumurta, şeker, yağ ve vanilyayı bir kaba alıp çırpıcı ile güzelce karıştırın.
- Ardından nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip spatula ile karıştırın.
- Ardından unu ekleyip yoğurun ve çikolata parçacıklarını ve fındığı ekleyip biraz daha yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçaya elinizde yuvarlak şekil verin ve bastırmadan tepsiye dizin. Piştikçe yayılacaktır.
- Önceden ısıtılmış 175° fırında 15 dakika pişirin.
- Kurabiyeler çıktıktan sonra yumuşacık olacak, sakın dokunmayın ve korkmayın, durdukça sertleşecekler. Afiyet olsun.
Fotoğraflı Çerez Tanımlama Kırma