Ceviz Kete Tanımı

Ceviz Kete Tarifi İçin Malzemeler

hamur için

  • 1 su bardağı süt ılık olacak
  • Yarım bardak ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta akı sarılarına sürmek için
  • 5,5 su bardağı un (azar azar ekleyin)

Yağlamak için;

  • 200 gram tereyağı

Yukarıdaki için ;

  • Yumurta sarısı

içi için;

  • 2 kaşık tereyağı
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz

Cevizli Kete Kete Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle ketenin içini hazırlayalım tavayı ocağa alıp tereyağını ve sıvı yağı ekleyip yeterince eritelim içine unu koyup karıştırıp kızartalım. Kısık ateşte kızartıyoruz.
  2. İyice kavrulan helvaya rondodan geçirdiğimiz cevizleri ekleyip yeterince karıştırıp ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz.
  3. Hamuru için tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce karıştıralım unu kontrollü bir şekilde ilave edip güzelce yoğuralım.
  4. Yumuşak pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  5. Hamurumuzdan bezeler yapalım. 6/7 beze çıkıyor.
  6. Üzerini kapatıp yarım saat dinlendirdikten sonra bezelerimizi açıyoruz.
  7. Merdane ile açılabilecek kadar açıyoruz.
  8. Eritilmiş tereyağını yufkanın üzerine sürüyoruz her tarafı gelecek şekilde kuru leke kalmayacak.
  9. Yufkaların hepsini açıp yağlayıp üst üste koyuyoruz.
  10. En son koyduğumuzda üzerini yağlayıp elimizle çekerek büyütüyoruz.
  11. Hamur ne kadar ince olursa o kadar çıtır çıtır olur.
  12. Hamuru sıkıca yuvarlıyoruz ve çekerek inceltiyoruz.
  13. Yuvarlanmaya devam ediyoruz.
  14. Yaptığımız ruloyu 4 eşit parçaya bölüyoruz.
  15. Un serptiğimiz tepsiye alıyoruz.
  16. Üzerini kapatıp yağın yeterince donması için yarım saat buzdolabında bekletin.
  17. Süre sonunda rulolardan alıp iki parmak genişliğinde kesip elimizle oyuyoruz.
  18. İçine kızarttığımız helvayı koyup kapatıyoruz, bütün yufkaları birebir kesip hazırlıyoruz.
  19. Biraz bastırıp tepsiye dizin.
  20. Camın kenarı ile çizin veya şekillendirin.
  21. Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
  22. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Çıtır çıtır, sözde puf böreğinden yapılmış.

Fotoğraflı Cevizli Kete Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir