cevizli ekmek

Cevizli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 200 gram ceviz (isteğe bağlı)
  • 150 ml süt
  • 150 ml su
  • 2 yumurta
  • 150 gram tereyağı
  • Tuz
  • Şeker
  • Un (mümkün olduğu kadar)

Cevizli Ekmek Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kuru maya, sıcak su, süt, şeker karıştırılır, fermantasyon işlemi için karışım ılık olmalıdır. 15-30 dakika kapalı formda bekletilir.
  2. Yumurta, tereyağı, tuz, ceviz, un (mümkün olduğunca hafif yapışkan olmalı ve unu eleyin)
  3. Ortasını 15-30 dakika yavaş yavaş yoğurun ve fırına uygun bir tencereye (ben kağıt mendil kullandım) koyup kapağını kapatın ve 1 saat kadar dinlendirin.
  4. Daha sonra bıçakla hamuru baştan sona düz bir şekilde kesin. 170-200 derecede gözetim altında üzeri kızarana kadar pişirin. Her fırının pişirme hızı farklıdır.

Fotoğraflı Cevizli Ekmek Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir