Cevizli Hira Tatlısı

Cevizli Hira Tatlısı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 portakal kabuğu (veya limon kabuğu rendesi)

içi için;

  • öğütülmüş ceviz

Dışarıyı bulmak için;

  • İrmik

Şerbet için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 bardak su

Cevizli Hira Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Şerbet için uygun bir tencereye şeker ve suyu alın.
  2. Şeker eriyene kadar kaşıkla karıştırın.
  3. Ben bu tatlıda şerbeti 5 dakika kaynatarak hazırlıyorum. (Normalde şekerin kaynatılmadan sıcak suda eritilmesiyle hazırlanır.)
  4. Hamuru için yağı, yoğurdu ve yumurtayı yoğurma kabına alıp çırpalım.
  5. Ardından portakal kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu yoğurma kabına alarak hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  6. Hafif ele yapışan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  7. Hamurumuzdan küçük parçalar alıp elimizle içine ceviz koyarak yuvarlayalım.
  8. Şekil verdiğimiz modülleri irmik haline getirelim ve fırın tepsisine alalım. Tüm hamurlarımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  9. Tatlılarımızı önceden ısıtılmış 170°C fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  10. Pişen tatlılarımızı derin bir kaba alalım.
  11. Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbetimizi dökelim ve şerbeti çekene kadar dinlendirelim. Bu ölçü 12-13 tatlı verir.
  12. Yapımı oldukça kolay olan cevizli hira tatlımız servise hazır. Afiyet olsun.

Cevizli Hira Tatlısı Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir