Cevizli Sütlü İrmik Helvası

Cevizli Sütlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 500 ml toz irmik
  • 300 gram şeker
  • 1 avuç ceviz veya fıstık
  • 2 kaşık tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Cevizli Sütlü İrmik Helvasının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. 1 tencere 1 tava kullanılacaktır. 1 tencerede süt ve şekeri kaynatın.
  2. Tereyağını tavada eritin. Ceviz veya fıstıkları kavurun.
  3. İyice kavrulunca toz irmiği kavurun.
  4. İrmiğin rengi değişince kaynayan sütü kavrulan ceviz ve irmiğin üzerine sıçratmadan yavaşça dökün. Çok hızlı dökerseniz sıçrayabilir. Her zaman karıştırın.
  5. Şekerli kaynayan sütü düzgünce çekince kapatın.
  6. Tüm işlemleri kısık ateşte yapın.
  7. Bu tanımla 6-8 kişi rahatlıkla irmik helvası yiyebilir.
  8. Şekeri damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  9. Kişi sayısına göre ölçülerini ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Cevizli Sütlü İrmik Helvası Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir