Çiğ Etli Börek

Etli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 bardak ılık su
  • kadar un

İç harç için;

  • 1 soğan (rendelenmiş)
  • 300 gram kıyma
  • yarım bardak su
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak;

  • Ayçiçek yağı

Kıymalı Çiğ Böreğin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hamurun hazırlanışı için; Öncelikle bir kaseye ılık su, sirke ve tuzu koyun.
  2. Aldığı kadar un ile hamur yapın. Üzerini bir bezle örtüp bekleyin.
  3. Harcın hazırlanması için; Kıymayı ve rendelenmiş soğanı bir kaba alın.
  4. Üzerine tuz, karabiber ekleyin. Kıvamı hafif ıslak olacak şekilde harca yarım çay bardağı su ilave edin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla ince açın.
  6. Açtığınız hamurların yarısına hazırladığınız harçtan yeteri kadar koyup yuvarlak şekilde açın ve yarım daire şeklinde kapatın.
  7. Kızgın yağda güzelce kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 🥰.

Fotoğraflı Çiğ Etli Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir