Çikolata Parçalı Dondurmalı Kurabiye

Çikolata Parçalı Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 bardak mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 su bardağı damla çikolata

Çikolata Parçalı Dondurma Kurabiye Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Bir karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, mısır nişastası ve pudra şekerini alıp mikserle çırpın.
  2. Ardından vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun.
  3. Ele yapışmayan klasik kurabiye hamuru elde edin.
  4. Son olarak çikolata modüllerini ekleyin, tekrar yoğurun ve bütünleştirin.
  5. Dondurma aparatı ile hamurdan bir modül alıp hafifçe bastırarak düzleştirin.
  6. Ardından oluşan hamuru aparattan çıkarın. Tüm hamur bitene kadar bu formda devam edin.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derecede 15 dakika pişirin. afiyet olsun 😋

Not; Kullandığım dondurma aparatını fotoğraflara ekledim, oradan bakabilirsiniz 😉

Çikolata Parçalı Dondurmalı Kurabiye Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir