Çikolata Parçalı Dondurma Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 bardak mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 su bardağı damla çikolata
Çikolata Parçalı Dondurma Kurabiye Nasıl Tanımlanır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Bir karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, mısır nişastası ve pudra şekerini alıp mikserle çırpın.
- Ardından vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip yoğurun.
- Ele yapışmayan klasik kurabiye hamuru elde edin.
- Son olarak çikolata modüllerini ekleyin, tekrar yoğurun ve bütünleştirin.
- Dondurma aparatı ile hamurdan bir modül alıp hafifçe bastırarak düzleştirin.
- Ardından oluşan hamuru aparattan çıkarın. Tüm hamur bitene kadar bu formda devam edin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede 15 dakika pişirin. afiyet olsun 😋
Not; Kullandığım dondurma aparatını fotoğraflara ekledim, oradan bakabilirsiniz 😉
Çikolata Parçalı Dondurmalı Kurabiye Açıklamalı Fotoğraflı