Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (3 yemek kaşığı)
- 120 gram esmer şeker (1 su bardağı)
- 1 yumurta
- 125 gram un (1,5 su bardağı)
- 30 gram nişasta (yarım su bardağı)
- 140 gram bitter çikolata
- 50 gr çiğ fındık (yarım su bardağından bir parmak fazla)
- 2 gram karbonat (yarım çay kaşığı)
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve esmer şekeri 3-4 dakika mikserle çırpın.
- Ardından yumurtayı kırın ve 1 dakika daha çırpın.
- Mikseri kenara alıp kuru malzemeleri, doğranmış çikolatayı ve fındığı ekleyip spatula ile karıştıralım. Kıvamı akışkan olacaktır. Bu nedenle hamuru ister dondurma kaşığıyla ister normal kaşıkla alıp aralıklı olarak fırın tepsisine diziyorum.
- Bu ölçüler 12 kurabiye verir. İçine ekstra sütlü çikolata ekledim. Siz de katarak tadına lezzet katabilirsiniz. 😍
- o Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 13-14 dakika pişirelim.
- Çıkardığımızda ortası yumuşacık oluyor korkmayın durdukça çıtır çıtır oluyor 😍 Fırından çıkınca ortasına çay bardağı ile bastırırsanız daha yassı kurabiyeler elde edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun 😍.
Fotoğraflı Çikolatalı Kurabiye Tanımı ve Yapılışı