Çıtır Börek

Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • Seçeceğiniz peynirler
  • Kırmızı biber
  • Maydanoz

Çıtır Böreğin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Un-yağ karışımını serin bir torba yufka hamuruna uygulayın.
  2. Üzerine ikinci yufkayı ve tekrar karışımı yayın.
  3. 8 eşit modüle ayırıp içine harçtan koyup sarın.
  4. Üzerine 1 yumurta sarısı ve biraz zeytinyağını karıştırın.
  5. Son olarak, frenk soğanı serpin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fotoğraflı Çıtır Börek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir