Çıtır Ispanaklı Turta

Çıtır Ispanaklı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yaprak hamur

Sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ

iç cihaz;

  • 3 demet ıspanak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerinde;

  • Yumurta sarısı
  • 1 maden suyu

Çıtır Ispanaklı Turtanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle sosumuzu hazırlıyorum. Yoğurt ve yağı iyice karıştıralım.
  2. Her yufkanın ortasına koyacağız.
  3. Ispanakları ince ince doğradıktan sonra salça, toz biber, tuz, sıvı yağ ilave edip karıştırın.
  4. Tepsiye yağlı kağıt serip ardından ilk yufkayı dizelim.
  5. İçine sosu koyalım.
  6. Bunu üç kez yapalım. Sosu 3 kat üzerine uygulayacağız. 3. Ispanakları zemine dizelim.
  7. Soslayıp üzerine tam olarak 3 yufka koyalım.
  8. En üste hamuru koyup böreği dilimleyelim.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüyorum. Üzerine bir şişe daha maden suyu dökelim.
  10. 200 derece fırında 20 dakika pişirelim.

Fotoğraflı Çıtır Ispanaklı Turta Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir