Çıtır Ispanaklı Turta

Çıtır Ispanaklı Turta Tarifi İçin Malzemeler

İç harç için;

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 çorba kasesi lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı süt
  • 75 gr eritilmiş tereyağı

Üzerinde;

  • 1 yumurta
  • Susam veya çörek otu

El Böreği Görünümü Olmayan Çıtır Ispanaklı Turtanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlamakla başlayalım. Yıkayıp temizlediğimiz ıspanakları çok incelemeden doğrayalım.
  2. Tavamıza bir ölçü sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Kızarmış soğan ve ıspanağı ekleyip karıştırın.
  3. Sırasıyla baharatları ve salçaları ekleyelim ıspanakları fazla pişirmeden 5 dakika kavurup ocağı kapatalım. Ispanaklı harcımızın soğumasını bekliyoruz.
  4. Harç soğurken diğer tarafta sosumuzu hazırlayalım. Süt, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını bir kapta karıştırın. Tüm yufkaları tezgahta üst üste gelecek şekilde açalım. Yufkaların hepsini 2 ortadan keselim. Yani d formunu vereceğiz.
  5. Hamurun içine sosumuzu sürüp her yerine yedirdikten sonra üzerine ıspanaklı iç harcımızı yayalım, üzerine lor peyniri serpebilirsiniz. Hamurun uçlarını içe katlayıp rulo şeklinde saralım.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye ters çevirerek saralım. Bu işlemi tüm yufkalara yapalım. En son kalan sosa 1 yumurta kırın ve böreğin her yerine yayın. Üzerine kuru üzüm serptim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Afiyet olsun 😉😉.

Fotoğraflı Çıtır Ispanaklı Turta Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir