Çıtır Kabak

Çıtır Kabak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy taze kabak
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz

Çıtır Kabağın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Kabakların uçlarını kesin, yıkayın, kurutun ve 1 liradan biraz daha ince halkalar halinde doğrayın.
  2. Maden suyunu bir kaba koyun.
  3. Kabağı beş dakika maden suyuna batırın.
  4. Kenarda bir tepside un ve tuzu karıştırın.
  5. Kabakları maden suyundan tek tek alıp direkt unlayın ama fazla unu üzerlerine atın yoksa kızartırken duman çıkar.
  6. Çift taraflı geniş bir tavaya bir parmak genişliğinde zeytinyağı koyup, zeytinyağı kızınca orta ateşte kabakları kızartıp, maşa ile servis tabağınıza alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Çıtır Kabak Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir