Çıtır Lokma

Çıtır Lokma Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 2 bardak ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Şerbeti için;

  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 2 bardak su
  • birkaç damla limon suyu

Kızartmak;

  • sıvı yağ

Çıtır Lokmanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakarak donutlarımızı yapmaya başlıyoruz.
  2. Su ve şekeri ocağa alıp kaynama noktasına getiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Donutlarımızın hamuru için karıştırma kabımıza su, şeker, maya ve tuzu alıp karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyin ve malzemeleri uygun şekilde karıştırın. Üzerini streç filmle kapatıp 45 dakika mayalanmasını bekliyoruz 🙂
  4. Hamur cıvık oldu diyerek un eklemiyoruz hamurumuz cıvık olur!!!
  5. Tavaya yağı koyun ve yeterince yüksek ateşte ısıtın. Isındıktan sonra ocağın altını uygun şekilde kısıyoruz.
  6. Hamurumuzu elimize alıp avuç içlerimizde sıkıp kolaylık olsun diye bir tatlı kaşığı sıvı yağa batırıp, sıkılan hamurdan koparıp yağın içine atıyoruz.
  7. Her seferinde bu işlemi yaparak lokmaları yapıyoruz. Donutlar pişerken ortasını süzgeçle karıştırıyoruz. Rengi uygun şekilde kızarınca şerbetin içine atıyoruz. 1 dakika kadar şerbetin içinde bekletip servis tabağına alın.
  8. Tüm hamur bitene kadar birebir işlemler yapıyoruz ve dilediğiniz gibi toz fıstık veya hindistan cevizi ile; Dilerseniz eritilmiş çikolata ile servis edebilirsiniz.
  9. Hamuru krema torbasına alıp o şekilde sıkıyorum. Her evde krema torbası olmayabilir, daha önceki çalışmalarımda elimle sıkarak yaptım.
  10. Donutların çıtır çıtır olmasını istiyorsanız yağ iyice kızdıktan sonra kısık ateşte orta ateşte karıştırarak pişirmelisiniz.
  11. Hamurunuz çok olursa yağı tekrar kızdırıp ocağın altını tekrar kısın ki lokmalar yumuşamasın 👍 detaylı görseli ve çıtır çıtır testi için instagram adresimi takip edebilirsiniz.

Fotoğraflı Çıtır Lokma Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir