Çıtır Patatesli Turta

Çıtır Patatesli Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yufka

için için

  • 5 patates
  • 2 soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

arasında sürmek

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı

üzerine dökmek

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 bardak su Süt

Yukarıdaki için

  • Yumurta sarısı
  • Çörek Otu veya Susam

Çıtır Patatesli Turtanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
  2. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin bir tutam tuz ekleyip kaynatın ve yumuşayınca alın.
  3. Bir tavaya sıvı yağ ve soğanı alıp kavurun ardından baharatları ekleyin.
  4. Haşlanmış patatesleri güzelce ezin ve kavrulan soğanları ekleyip karıştırın.
  5. Yufkaların ortasına yaymak için küçük bir tavada 100 gram tereyağını kısık ateşte eritip ocaktan alın ve üzerine sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  6. Her şey hazır olduktan sonra yufkayı üçgen yufka şeklinde keselim ve 1 yufka alalım.
  7. İçine yağlı karışım sürülür, bir yufka daha alınır, üzerine konulur, üzerine yağ sürülür ve yufkanın ortasına iç harç konulur, kenarlarından katlanarak sıkıca rulo yapılarak sarılır.
  8. Bu işleme iç harcı ve yufka bitene kadar devam edin.
  9. Daha sonra maden suyu ve sütü bir kapta karıştırın.
  10. Sardığınız yufkaları derin bir dikdörtgen borcama alın ve süt-soda karışımını eşit şekilde dizinizin üzerine sırayla dökün.
  11. 5 dakika dinlendirin, ters çevirin ve diğer tarafını da 5 dakika daha bekletin ve ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
  12. Önceden ısıtılmış 190° fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 🌼.

Fotoğraflı Çıtır Patatesli Turta Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir