Çıtır Pudingli Elmalı Turta

Çıtır Pudingli Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 180 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 100 gram toz şeker
  • 1 yumurta
  • 300 gram un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu

İç harç için;

  • 5 orta boy elma
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

puding için;

  • 2 paket vanilyalı puding
  • 1 litre süt

Üzeri için hamur kırıntısı;

  • 70 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 130 gram un

Çıtır Pudingli Elmalı Turtanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Hamuru için tüm malzemeleri uygun bir kaba alıp güzelce yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Kelepçeli kalıbın altını pişirme kağıdı ile kaplayın.
  3. Kenarları tereyağı ile yağlayın.
  4. Hamuru tabana yayın ve dondurucuya koyun.
  5. Ortadan elmaları soyun ve doğrayın.
  6. Şeker ve tarçını ekleyip karıştırın.
  7. 5 dakika karıştırarak pişirin.
  8. Kalıbı buzluktan çıkarıp içine elmaları koyun.
  9. Bir litre süt ile pudingleri üzerindeki tarife göre pişirin ve elmaların üzerine yayın.
  10. Hamur kırıntısı için malzemeleri yoğurun.
  11. Son olarak kekin üzerine serpin.
  12. 170 derece fırında 45 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin ve buzdolabına kaldırın. En az 4-5 saat dinlenin.
  13. Bir gece önceden yaparsanız daha iyi olur. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çıtır Pudingli Elmalı Turta Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir