Çizkek

Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 390 gram yulaf ezmeli bisküvi
  • 120 gram eritilmiş tereyağı

Kreması için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 720 gram labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)

Yukarıdaki için;

  • 1,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 350 gram ahududu
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Cheesecake’in Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Cheesecakeimizin tabanı için bisküvilerimiz ufalanana kadar rondodan geçirelim.
  2. Bisküvilerimizi eritilmiş tereyağı ile ıslatalım. Kuru kalmaması değerlidir.
  3. Islanan bisküvileri borcamımıza veya tepsimize alıp bardak yardımıyla bastırarak taban oluşturalım. Buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  4. Kreması için ocağa aldığımız su dolu tencereye ısıya dayanıklı bir kap alalım içine yumurta ve şekeri ekleyip çırpıcı ile karıştırıp beyazlaşıp köpük köpük olana kadar 10-15 dakika pişirelim. . Bu adımda, kabın dibinin suya temas etmediğinden emin olun.
  5. Pişen yumurtalarımızı uygun bir tencereye alıp labne nişastası, vanilin ve kremayı ekleyerek karıştıralım.
  6. Pürüzsüz bir kıvam alıp koyulaşan kremamızı ocaktan alalım.
  7. Sosu için suyu ve nişastayı alıp çırpıcı yardımıyla karıştırın. Frambuaz ve şekeri ekleyip karıştırarak pişmeye bırakın. Son olarak koyulaşıp koyulaşan sosumuza vanilyamızı ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
  8. Cheesecakeimizin tabanına önce hazırladığımız kremayı, sonra üzerine sosumuzu sürelim.
  9. Cheesecakeimizi buzdolabına kaldıralım ve 1 gece dinlendirelim. Süre sonunda pişirme kağıdı yardımıyla cheesecakeimizi kalıptan çıkaralım.
  10. Tatlımızı dilimleyelim ve üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun, bal ve şeker :)).

Fotoğraflı Cheesecake Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir