Muffin Tanımı için Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 vanilya şekeri
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 bardak su Süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 bardak un
- portakal kabuğu rendesi
- 1 portakalın suyu
- 1 yemek kaşığı kakao
Yukarıdaki için;
- çikolata parçaları
Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- İlk önce şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip eklemeye devam ediyoruz.
- Diğer kalıba hamurdan bir parça alıp kakaomuz ile çarpıyoruz.
- Muffin kalıbımızı tereyağ ile yağlayıp güzelce yerine yayıyoruz ki muffinlerimiz piştikten sonra yapışmadan çıksın.
- Daha sonra isteğe bağlı beyaz bir hamurdan 1 kakaolu hamur ekleyerek kalıbımızı dolduruyoruz ve son olarak üzerine çikolata modülleri yayıp önceden 170 derecede ısıtılmış fırınımızda 25 dk ortası 30 dk pişiriyoruz.
Afiyet olsun ❤️
Fotoğraflı Muffin Açıklaması