Çörek Tanımı

Muffin Tanımı için Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 vanilya şekeri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak su Süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 bardak un
  • portakal kabuğu rendesi
  • 1 portakalın suyu
  • 1 yemek kaşığı kakao

Yukarıdaki için;

  • çikolata parçaları

Muffin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk önce şeker ve yumurtayı çırpıyoruz.
  2. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip eklemeye devam ediyoruz.
  3. Diğer kalıba hamurdan bir parça alıp kakaomuz ile çarpıyoruz.
  4. Muffin kalıbımızı tereyağ ile yağlayıp güzelce yerine yayıyoruz ki muffinlerimiz piştikten sonra yapışmadan çıksın.
  5. Daha sonra isteğe bağlı beyaz bir hamurdan 1 kakaolu hamur ekleyerek kalıbımızı dolduruyoruz ve son olarak üzerine çikolata modülleri yayıp önceden 170 derecede ısıtılmış fırınımızda 25 dk ortası 30 dk pişiriyoruz.

Afiyet olsun ❤️

Fotoğraflı Muffin Açıklaması

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir