Çortutu Pancarı (Erzurum Yöresel Lezzet)

Çortotu Pancarı (Erzurum Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram salamura şalgam
  • 1 orta boy soğan
  • Kavrulmuş Et
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • Tuz
  • acı biber
  • Karabiber

Çortutu Pancarının (Erzurum Yöresel Lezzeti) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Tavaya yağımızı koyup yemeklik doğradığınız soğanları kavuruyoruz.
  2. Daha sonra salçayı ilave edip biraz daha kavurduktan sonra baharatları ve kuşbaşı etleri ekleyip karıştırın.
  3. Daha sonra durulayıp süzdüğünüz şalgam turşusunu ekliyoruz. (Turşuyu sulamazsak yemeğimiz tuzlu olabilir)
  4. Suyunu ekleyip 10 dakika pişirdikten sonra bulguru ekleyip 20 dakika bulgur ve salamuralar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alıp servis ediyoruz.

Not: Yemeğin tuzunu tadına bakarak azar azar atalım, turşu tuzlu olacağı için yemeğe daha fazla tuz ilave etmeye gerek olmayabilir. Afiyet olsun.

Çortutu Pancar (Erzurum Yöresel Lezzet) Tarifi ve Fotoğraflı Hazırlanışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir