Damla Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin/tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı damla çikolata
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım bardak nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (ben 2,5 su bardağı kullandım)

Damla Çikolatalı Kurabiye Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin ve pudra şekerini iyice karıştırın.
  2. Yumurtayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından nişastayı da ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  4. Son olarak damla çikolatayı da ekleyip kurabiye hamurumuzu sonlandıralım.
  5. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  6. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirelim (pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir. Kontrollü pişirelim)
  7. Soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun 🤗.

Çikolatalı Damla Kurabiye Açıklama Fotoğraf Hazırlanışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir