Dızmana (Macir Böreği) (Mutlaka Denenmeli)

Dızmana (Macir Böreği) İçin Malzemeler (Mutlaka Denenmeli) Tarif

Hamur için;

  • 1 bardak su
  • 1 bardak su Süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket + 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığından az tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • mümkün olduğunca un

içi için;

  • Tahmini 200 gram tam yağlı peynir

Sosu için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı pekmez (çok dolu olmayacak)
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • biraz tuz

Dızmana Tarifi (Macir Böreği) Nasıl Yapılır (Mutlaka Denenmeli)

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle süt, su ve pudra şekerini instant maya ile karıştırıp mayayı aktifleştirelim. Hepsi kesinlikle sıcak olmalıdır.
  2. Daha sonra yumurta ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırdıktan sonra un ve tuzu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Sert bir hamur olmayacak, mutlaka yumuşak olacak ve hamur ılık olacaktır. Hafif ele de yapışabilir.
  4. 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalandıktan sonra hamuru 2’ye bölüp dikdörtgen şeklinde açalım ve peynirleri ekleyip rulo şeklinde kapatalım.
  6. Hamuru tuttuktan sonra yanlamasına gererek tekrar açalım.
  7. Resimdeki gibi modüllere ayıralım.
  8. Peynirli tarafı yukarı gelecek şekilde tepsiye yerleştirelim.
  9. Zeytinyağlı hamurun üzerine bastırıp biraz genişletelim ki birbirine yapışmak üzere olsun.
  10. 15 dakikada tepside mayalanmaya bırakın.
  11. Daha sonra sosumuzu hazırlayalım ve hamura yavaş yavaş dökelim.
  12. 185 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim. Mutlaka deneyin ertesi gün bile çok keyifli oluyor.

Dızmana (Macir Böreği) (Mutlaka Denenmeli) Fotoğraflı Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir