Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk göğsü
- 1 soğan
- 1 kırmızı biber
- 1 yeşil biber
- 1 sarı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tavuk baharatı
- sıvı yağ
- Lavaş ekmeği/tortilla ekmeği
istendiği gibi
- Marul
- Şeker mısır
- mayonez
- Ketçap
- kızarmış soğan
Krem peynirin içine serpmek için
- salatalık turşusu
- Burger Peyniri
Tam Tavuk Vrap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
- Tavukları ve biberleri jülyen şeklinde doğruyoruz.
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Tavuk göğsünü derin bir tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Ardından yağı ekliyoruz.
- Tavuk göğsünün üzerine yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekleyip birlikte pişiriyoruz.
- Doğranmış biberleri ilave edip aynen pişiriyoruz.
- Tüm baharatlarımızı ve tuzu kıyma makinesinde karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız lavaşların içine krem peynir sürüyoruz.
- Tavuk göğsü, mısır ve marulu üst üste ekleyin.
- Mayonez, ketçap ve kızarmış soğanı ekleyip son olarak burger peynirini koyup lavaşı kenardan çevirerek katlıyoruz.
- Döküm tavaya çevirerek 5 dakika pişiriyoruz.
Tavuk Dolma Vrap Fotoğraflı Açıklama