Dolgu Kremalı Çikolatalı Kek

Dolgu Kremalı Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

kek için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 bardak su Süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı oda sıcaklığında su

Dolgu kreması için;

  • 1+1/4 (çeyrek) su bardağı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 yemek kaşığı mascarpone veya labne peyniri

Dolgu Kremalı Çikolatalı Kek Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır

krema dolgulu çikolatalı kek. Farklı dolgu kremaları ile pastanızın lezzetine lezzet katmak istiyorsanız bu tanımı mutlaka kaydedin. denediğinizden emin olun. Görselliği ve lezzeti ile sıra dışı olan bu pastanın tarifi şu şekildedir;

  1. İlk önce krema dolgu malzemelerini bir kaba aldım. Homojen bir kıvam alana kadar iyice çırptım.
  2. Kek için önce yumurtaları köpürene kadar çırptım, toz şekeri ekleyip iyice köpürene ve şeker eriyene kadar çırptım.
  3. Süt ve yağı sırasıyla ekledim.
  4. Kabartma tozu, vanilya, kakao ekledim, çıkmaya devam etti.
  5. unu ekledim.
  6. Her kekte yaptığım gibi bu aşamada da çırpıcı veya çırpıcı kullanmadım, spatula ile karıştırdım.
  7. Kek hamuru ve un iyice karıştıktan sonra 1/2 çay bardağı oda sıcaklığında su ekledim. Su karışana kadar hafifçe çırptım.
  8. Kek hamurunu yağladığım orta boy tepsiye aktardım.
  9. Hazırladığım dolgu kremasını, krema poşetini alıp krema poşetinin ucunu makasla kestim.
  10. Krema torbasının ucu kek hamuruna girerken rastgele ve kesik modülün keki doldurduğunu hissettim. Burada krema torbasının ucunun kekin içine girmesi önemlidir ki dolgu malzemesi kekin içinde kalsın.
  11. Önceden 200° ısıtılmış fırında 35 dakika pişirdim.
  12. Yaklaşık 1 saat kekin soğumasını bekledim.
  13. Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri serpip servis ettim.

Afiyet olsun!!!!.

Dolgu Kremalı Çikolatalı Kek Açıklama Fotoğraf Hazırlanışı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir