Dondurmalı Pasta

Dondurmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yufka
  • 10 patates
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su veya soda
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 300 gr çedar peyniri
  • Tuz

Dondurma Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Patateslerim büyük ve küçüktü. Öncelikle patatesler yıkanır ve haşlanır.
  2. Ortasına sosumuzu hazırlayalım: süt, yumurta, tereyağ, su ve yoğurt uygun bir kaba alınır güzelce karıştırılır.
  3. Patatesler soyulduktan sonra püre haline getirilir. Üzerine tuz, karabiber ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  4. En son hazırladığımız sos dökülür ve karıştırılır. Harcımız hazır.
  5. Harcımız her yufkanın üzerine ince bir tabaka halinde sürülüp dağıtılır ve 3 yufka üst üste istiflenir. Hamur yuvarlanır.
  6. Ortadan ikiye kesip buzluğa kaldırın. 30 dakika beklettikten sonra dilimlenir ve 180 derece fırında pişirilir.

Not: Yumurta sarısı sürülmez. Dondurucudan çıkarır çıkarmaz pişiriyoruz, çözülmesini beklememize gerek yok. Hepsini pişirmenize gerek yok, azar azar alarak pişirebilirsiniz. 💖 bağışla 💖.

Fotoğraflı Ice Cube Pasta Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir