Dondurmalı Patatesli Rulo Börek

Patatesli-Buzlu Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yufka
  • 5 patates
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • ½ su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
  • 1 bardak su Süt
  • 100 gram tereyağ (eritilmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • kırmızı toz biber
  • isteğe göre fesleğen

Dondurmalı Patatesli Rulo Böreğin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İç harcı için 5 adet patatesi soyup 3-4 parçaya bölün.
  2. Patatesleri derin bir tencerede üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz ilave ederek yumuşayana kadar pişirin.
  3. Patatesler yumuşadıktan sonra suyunu süzün ve derin bir kaba alın.
  4. İyice çırpılmış 3 yumurtayı sıcak patateslerin üzerine dökün.
  5. Ardından 1 su bardağı sütü ekleyin.
  6. Ardından eritilmiş tereyağını yakmadan ekleyin.
  7. Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, damak zevkinize göre tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve diğer isteğe bağlı baharatları ekleyin.
  8. Püre ezici ile yeterince ezin ve malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.
  9. Daha sonra 1 yufkayı tezgaha alın. Kenarları içe doğru katlayarak kare şekli verin. Yufkanın üzerine hazırladığınız patatesli karışımdan bolca yayın.
  10. İkinci yufkayı da patateslerin üzerine kapatıp aynı kare şekli verin. Üzerine iç malzemenizi yayın.
  11. Son olarak üçüncü yufkayı da aynı şekilde döşeyin ve kalan patatesli karışımı üzerine yayın.
  12. Ardından patatesli böreği yavaşça rulo şeklinde sarın.
  13. Ruloyu dondurucunuza sığacak şekilde kesin, streç filme sarın ve dondurucuya atın. En az bir gece buzdolabında bekletilmelidir.
  14. Pişirileceği gün 40-45 dakika dışarıda bekletin ve tamamen çözülmeden kesilecek kıvama geldiğinde parmak kalınlığında dilimleyin.
  15. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  16. Üzerine yumurta sarısı-biraz yağ karışımı sürün ve üzerine susam serpin.
  17. Bekletmeden hızlıca pişirin. Fırın farklılıklarını da göz önünde bulundurarak önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzeri kızardıktan sonra yaklaşık 30-20 dakika pişirin.

Patatesli Rulo Dondurmalı Börek Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir