Düdüklü Tencerede 10 Dakika Ezo Gelin Çorbası

Düdüklü Tencerede 10 Dakika Ezo Gelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (Yarım biber ve salça karışımı kullanabilirsiniz)
  • Sıcak su

baharat

  • tuz nane karabiber kırmızı biber kimyon

Düdüklü Tencerede 10 Dakika Ezo Gelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle tenceremize küçük küçük doğranmış soğanları alıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Sıvı yağ ile tereyağını karıştırırsanız daha da lezzetli olur.
  3. Yıkanmış mercimeklerimizi kavrulan soğanların üzerine 1-2 dakika kavuruyoruz.
  4. Daha sonra üzerine domates salçasını ekliyoruz.
  5. Pirinç ve bulguru ekledikten sonra salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  6. Son olarak tuz ve baharatları da ekledikten sonra sıcak suya 1 – 1,5 litre su ekleyip kapağını kapatıp pişiriyoruz.
  7. Düdüklü tencerede 10 dakika kaynatın ve çorbanız hazır. Limonla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Detaylı video anlatımını youtube sayfamda bulabilirsiniz.

Düdüklü Tencerede 10 Dakika Ezo Gelin Çorbası Fotoğraflı Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir