Damakta Kalacak Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- Yarım kilo konserve domates
- 1 demet maydanoz
- Yeşil biber
- Kırmızı biber
- 5 6 dış sarımsak
- 2 orta boy soğan
- biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- acı biber
- Zeytin yağı
- limon tuzu
Lezzeti Damakta Tutacak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not ekle Tarifi Yazdır
Evet güzel bir sarma tanımına hazır mısınız o zaman başlayalım 😍🤗
- Önce yeşil biber kırmızı biber maydanoz ve sarımsak rondon yedim.
- Soğanı rondodan aynen geçirip derin bir kaba alıyoruz.
- Ben kuru biber ve kuru patlıcan kullandım, ikisini de sıcak suda haşladım.
- Daha sonra pirinç ve bulguru sudan geçirip malzemeye ekliyoruz.
- Konserve domatesleri ekleyelim.
- Son olarak salça, tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
- Sarmayı ve iç malzemeyi doldurduktan sonra tencereye yerleştirelim.
- Kaynayan suyun üzerini geçecek kadar su ilave edin.
- Üzerine bir iki limon koyalım.
- Kısık ateşte pişirin. Beğenmenizi ümit ederim.
Lezzet Damakta Kalacak Fotoğraflı Sarmanın Tarifi