Dürüm Tanımının Lezzeti

Damakta Kalacak Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım kilo konserve domates
  • 1 demet maydanoz
  • Yeşil biber
  • Kırmızı biber
  • 5 6 dış sarımsak
  • 2 orta boy soğan
  • biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • acı biber
  • Zeytin yağı
  • limon tuzu

Lezzeti Damakta Tutacak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır

Evet güzel bir sarma tanımına hazır mısınız o zaman başlayalım 😍🤗

  1. Önce yeşil biber kırmızı biber maydanoz ve sarımsak rondon yedim.
  2. Soğanı rondodan aynen geçirip derin bir kaba alıyoruz.
  3. Ben kuru biber ve kuru patlıcan kullandım, ikisini de sıcak suda haşladım.
  4. Daha sonra pirinç ve bulguru sudan geçirip malzemeye ekliyoruz.
  5. Konserve domatesleri ekleyelim.
  6. Son olarak salça, tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
  7. Sarmayı ve iç malzemeyi doldurduktan sonra tencereye yerleştirelim.
  8. Kaynayan suyun üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  9. Üzerine bir iki limon koyalım.
  10. Kısık ateşte pişirin. Beğenmenizi ümit ederim.

Lezzet Damakta Kalacak Fotoğraflı Sarmanın Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir