dutlu turta

Dutlu Tart Tarifi İçin Malzemeler

hamur malzemesi:

  • 1 kilo un
  • 1 paket maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

İç gereç:

  • 2 bardak dut
  • Yarım demet maydanoz
  • Çökelik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı

Dut Böreğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Un, tuz, maya, şeker geniş bir kaba alınır ve yavaş yavaş ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  3. Mayalanan hamurdan 6 beze yapıp 15 dakika daha dinlendiriyoruz.
  4. İç malzemelerini hazırlıyoruz başka bir tabakta dutu ve maydanozu güzelce yıkayıp başka bir tabağa alıyoruz.
  5. Bezelerin ortasını yağlamak için sıvı yağ ve tereyağını karıştırıyoruz.
  6. Bezelerimizi açıp yağlanmış tepsiye kat kat açıp iç harcı koyup ortasını yağlıyoruz.
  7. Bu işlem bezeler bitene kadar devam eder.
  8. Son katımızı da yağlayıp böreğimizi dilimliyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış fırında altın kahverengi olana kadar pişirin.
  10. Piştikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun 🌼

Fotoğraflı Dut Böreği Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir