Efsanevi Pasta

Efsanevi Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı (sarıları hariç)
  • 1 bardak su
  • 1 bardak su Süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un (una göre değişir)

içi için;

  • Kaşar peyniri, beyaz peynir, dilediğiniz
  • Maydanoz

Üzerinde;

  • Ayrılmış yumurta sarısı
  • Susam
  • çörek otu
  • Haşhaş

Efsanevi Böreğin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Ilık sütümüzü maya ile karıştırıp kabarmasını bekliyoruz.
  2. Daha sonra süt, sıvı yağ, yumurta aklarını şeker, tuz, un ile karıştırıp yavaş yavaş hamur kıvamına getiriyoruz. Çünkü boyut, unun kalitesinden az veya çok olabilir.
  3. Hamur haline getirdikten sonra ağzını streç filmle kapatıp 1,5 saat dinlendiriyoruz. Bir yandan kendimizi hazırlıyoruz.
  4. Hamurumuz mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp içini koyup yuvarlayıp yağlanmış tepsimize diziyoruz.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam veya haşhaş tohumu ekleyebiliriz. İsteğe bağlı olarak içindeki patatesi haşlayıp maydanozla karıştırıp tuz da ekleyebilirsiniz.
  6. 170-180 derecedeki fırında 20 dakika tepsimizi pişiriyoruz.
  7. Yine fırınımızın şekli değişeceği gibi, pişirirken de dikkatli ve dikkatli olmanızda fayda var. Deneyenlerin çok beğeneceğine eminim, şimdiden afiyet olsun 🙂

Fotoğraflı Efsane Pasta Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir