Egirek (Kızartma Tavası Kurabiyesi)

Egirek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • mümkün olduğunca un

Kızartmak;

  • sıvı yağ

Eğirdek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
  2. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpın.
  3. Ve son olarak un ve kabartma tozu ilave edilerek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  4. Bu hamurdan normal büyüklükte parçalar kopartılır ve merdane yardımıyla açılır.
  5. Son olarak bıçak yardımıyla baklava dilimleri şeklinde kesilerek tavada kızartılır.

Afiyet olsun 🌼🌼🌼🌼

Eğirdek Tarifi Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir