Ekşi Aşı (Hatay Yöntemi)

Ekşi Aşı (Hatay Yöntemi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 patates
  • 1 patlıcan
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nane
  • nane
  • Karabiber
  • Tuz

Köfte için;

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı un
  • Kimyon

Ekşi Aşı (Hatay Yöntemi) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Köfte için bulgur ve biber yoğrulur, dilerseniz içine et koyabilirsiniz.
  2. Un eklenir, baharatlar eklenir, yuvarlak şekil verilir.
  3. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Onları yağla kızartın.
  4. Üzerine un ve naneyi ekleyip biraz daha kavuralım.
  5. Daha sonra salçamızı ekleyelim ve küp küp doğradığımız patlıcan, patates ve havucu ilave edip kızartalım.
  6. Üzerine yaklaşık 1,5 litre su ekleyin.
  7. Tuz ve baharat ekleyin.
  8. Ardından limon suyunu ekleyip pişmeye bırakın.
  9. Pişen sebzelerimizin üzerine köfteleri ekleyelim.
  10. Köfteler yukarı çıkınca pişmiş demektir fazla pişirmeyelim köfteler dağılsın.

Ekşi Aşı (Hatay Yöntemi) Fotoğraflı Tanımlama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir