Ekşi çorba

Ekşi Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 litre su (önce tavuk suyunu koyun)
  • 1 bacak tavuk
  • 1 kase yoğurt
  • 2 kaşık un
  • 3 kaşık sirke
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Ekşi Çorbanın Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikli tavuğu haşlıyoruz.
  2. Haşlanmış tavuğu didikliyoruz.
  3. 1 su bardağı yoğurdu bir kaba alıp un, sirke, limon, sarımsak eklemeden çırpıyoruz.
  4. Ocakta kaynayan sudan bir kepçe alıp yavaş yavaş karıştırarak yoğurda ilave edelim.
  5. Ardından yoğurdu tencereye dökerken yavaş yavaş döküp karıştırarak kaynamaya başlayınca kısık ateşte biraz pişiriyoruz son olarak tuz, karabiber ve tavuğu ekleyip 15 dakika kadar pişiriyoruz. sıcak servis yapın.

İyi şanslar ~.

Fotoğraflı Ekşi Çorba Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir