Ekşi Maya Pratik (Katlama Gerektirmez) Tost Ekmeği

Ekşi Mayalı Pratik (Katlamasız) Tost Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram un (5 su bardağı)
  • 400 ml su (2 su bardağı)
  • 150 gram ekşi krema (4 yemek kaşığı)
  • 10 gram tuz (1 yemek kaşığı)

Tost Kalıbı

Pratik Ekşi Mayalı (Katlama Gerektirmeyen) Tost Ekmeği Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Unu tezgaha dökün ve ortasını havuz gibi açın. Ortasına su ve tuzu dökün. Ekşi mayayı ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  2. Hamuru tezgaha vurun, katlayın ve elastik bir kıvama getirin. Makinede de yoğurulabilir.
  3. Bir kaseye alıp üzerini streçle kapatıp 1,5 saat dinlendirin.
  4. Tezgahı yağlayıp hamuru tezgaha alalım.
  5. Hamuru yoğurup dikdörtgen şekli verelim. Daha sonra sağdan ve soldan doğru hamurları ortasına doğru çekip zarf gibi katlayalım.
  6. Daha sonra hamuru alttan yukarı doğru yuvarlanacak şekilde çevirerek katlayarak şekil verelim. Kalıp büyüklüğünde yapalım. Hadi kalıba dökelim.
  7. Üzerini kapatıp 2,5 veya 3 saat mayalanmaya bırakın.
  8. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın. 24 saat mayalanmaya bırakın.
  9. Buzdolabından çıkarıp 3 saat bekletin oda sıcaklığına gelince pişireceğiz.
  10. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 25 dakika kapaklı sonra 15 dakika kapaksız 200 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişireceğiz.
  11. Hızlıca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakalım. 1 gün (en az 8 saat sonra) bekletin ve dilimleyin. Afiyet olsun.

Ekşi Maya Pratik (Katlama Gerektirmez) Tost Ekmeği Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir