ekşi mayalı esnaf ekmeği

Ekşi Mayalı Artisan Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 700 gram su
  • 100 gram ekşi maya
  • 2 çay kaşığı tuz

Ekşi Mayalı Esnaf Ekmeği Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Ön hazırlık olarak un, su ve ekşi mayayı yoğuruyoruz, hamuru 40 dakika dinlendirdikten sonra tuzumuzu ekliyoruz. Hamurumuzu güzelce yoğurup plastik bir kaba alıyoruz.
  2. Elimizi zeytinyağı ile yağlıyoruz ki hamur ele yapışmasın. 45 dakikada katlama işlemini yapıyoruz. 4 kat katlama işlemini yapıyoruz. Hamur toparlanınca toplayıp fırın sepetlerine ekliyoruz. 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
  3. Daha sonra ertesi gün fırını 265 derecede alt ve üst ayarda çalıştırıp üzerine 1 su bardağı su ekleyip buharı için ekmek kapağı ile tavaya ekliyoruz.
  4. Fırında 20 dakika kaldıktan sonra altını kısıp 250 dereceye getiriyoruz, pişme süresi 50 dakika.

Not: Ekşimeden 4 saat önce besleyip aktif hale getiriyoruz.

Ekşi Mayalı Artizan Ekmek Fotoğraflı Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir