Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket ekşi maya
  • 2 su bardağı su (ılık olacak)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı da kullanılabilir)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Üzerinde;

  • Yağ veya sprey su uygulayın
  • chia, yulaf, tohum

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeğinin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak kabımıza unu alıp ortasını açıp şekeri, ekşi mayayı, tuzu, yağı ilave edip suyu azar azar ekleyip 5 dakika yoğuruyoruz.
  2. Ardından üzerini kapatıp 15 dakika bekletin.
  3. 15 dakika sonra tekrar pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun ve 30 dakika dinlendirin.
  4. Daha sonra elinizle sıkıca yuvarlak veya baton şekli verip yağlı kağıt serilmiş kalıba alıyoruz (ben düz baton kalıp kullandım).
  5. Üzerini kapatıp 1,5 saat daha mayalandırın.
  6. Pişirmeden önce, hamur üzerinde 3 mm derinliğinde birkaç çizik yapın.
  7. Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırına vermeden önce üzerine su püskürtün veya yağ sürün.
  8. Isıya dayanıklı bir kaba su alıp fırın telinin altına yerleştirin.
  9. Fırınımızda dinlenen ekmeğimizi alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Ortada 30-35 dakika sürüyor.
  10. Kontrollü pişirin, piştikten sonra soğuyana kadar dokunmayın, soğuduktan sonra dilimleyip tüketebilirsiniz.

Ekşi Mayalı Tam Buğday Ekmeği Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir