Elenmiş Tatlı

Kalbura Bastı Tatlısı İçin Malzemeler Tarifi

  • 50 gram tereyağı
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (Ben elenmiş un kullanıyorum, bazen 2 su bardağı su çok gelebilir, ölçülü ekleyin.)

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 bardak su
  • 1 dilim limon

Dahili ücret;

  • Ceviz veya fındık

Kalbura Bastı Tatlısının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbeti 15 dakika kaynatıp kenara alıp soğumaya bırakalım. Fırından başkası çıkar çıkmaz şerbet soğumuş olacaktır.
  2. hamur için; Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğurun (tereyağı oda sıcaklığında olmalı)
  3. Unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde eleyerek ilave edip yoğuruyoruz.
  4. Hamur ele yapışmamalı, çok sert olmamalı, çok sulu olmamalıdır. Yumuşak bir hamur olmalı.
  5. Hamurdan bezeler alıp fotoğraftaki gibi kalıba koyun biraz açın içine iç harcı koyup kapatın.
  6. Eleğim yok, elek şeklini sağlayan bu kalıbım var :).
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde üzeri kızarana kadar pişirin.
  8. Benimki 25 dakika sürüyor. Fırından fırına farklılık gösterebilir. Kontrol altında pişirin.
  9. Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbeti pişen tatlının üzerine dökün.
  10. Yaklaşık 1-2 saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kalbura Bastı Tatlısı Fotoğraflı Anlatım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir