Eli Böğür’de (Maraş Bölgesi)

Eli Böğür Tarifi İçin Malzemeler (Maraş Yöresi)

  • 750 gr 1 kg küp küp (kişi sayısına göre)
  • 3 patates
  • 2 patlıcan
  • 3 adet kapya biber
  • 3 yeşil biber
  • 3 domates
  • 3 soğan veya arpacık 7-8
  • 5-6 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • kırmızı biber
  • Kekik
  • sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Eli Böğür (Maraş Yöresi) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Öncelikle kuşbaşı doğrayıp düdüklü tencerede biraz haşlayalım (dana eti için kuzu haşlamanıza gerek yok)
  2. Ardından sebzeleri tek tek temizleyip doğrayın.
  3. Etleri ve sebzeleri borcama sıralayalım.
  4. Karıştırıp üzerine sıcak su, salça ve baharatları, tuzu dökelim biraz yağ döküp 200 derecede üzeri kızarana kadar fırında 1 saat kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Fotoğraflı Eli Böğrünü (Maraş Yöresi) Tanımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir