Elmalı Kek (Özel Soslu)

Elmalı Kek (Özel Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 bardak un

Yukarıdaki için;

  • 2 elma
  • 3 yemek kaşığı dövülmüş fındık

Elmalı Kek (Özel Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. İlk olarak yoğurt, şeker, yağ ve vanilyayı bir karıştırma kabında 1-2 dakika çırpın. Bu karışımdan birer bardak alıp buzdolabına kaldıralım. Kalan karışıma yumurtaları ekleyin ve çırpın.
  2. Son olarak kabartma tozu ve unu ekleyip çırpın. Yağlı kağıt serili kek kalıbına kek harcını dökelim. Soyup yarım ay şeklinde dilimlediğimiz elmaları kek hamurunun üzerine koyup üzerine fındık serpelim.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
  4. Kek fırından çıktıktan sonra 1-2 dakika dinlendirip üzerine ayırdığımız sosu gezdirelim. Biraz dinlendirelim. Deneyenlere afiyet olsun ❤️

Elmalı Kek (Özel Soslu) Açıklamalı Fotoğraflı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir