Elmalı Küçük Tartoletler

Elmalı Küçük Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

hamur için;

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı unu kontrollü ekleyin

Elmalı harç için;

  • 4 elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yukarıdaki için;

  • Toz şeker

Elmalı Küçük Tartoletlerin Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Önce elma püresinden başlayalım. Elmaları soyun ve rendeleyin. Uygun bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar ocakta pişirelim. Pişen harcı soğumaya bırakın.
  2. Ortasına hamuru hazırlayalım. Uygun bir kaba un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım. Kabartma tozu ve unu ekleyip karıştıralım ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  3. 24′ lük tart kalıbına ceviz tanesi büyüklüğünde bezeler yapalım ve bölelim. Orta kısmını havuz şeklinde açıp elmalı harçtan paylaştıralım. Kalan hamurla sepet şekli verelim.
  4. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim. Pişen tartletlerin üzerine pudra şekeri serpip kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.

Küçük Elma Tartoletleri Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir