Elmalı turta

Elmalı Turta Tarifi için Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un

İç harç için;

  • 3 elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yukarıdaki için;

  • Toz şeker

Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Margarin, yumurta, pudra şekeri, yoğurt ve sıvı yağı bir kapta karıştırıyoruz.
  2. İyice karıştırdıktan sonra kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin.
  3. Hamuru yoğuruyoruz hamur kulak memesi kıvamında olacak.
  4. İç harç için; Elmaları soyup rendeliyoruz bir tencereye alıp üzerine toz şeker ve tarçını ekleyip ocağa alıp karıştırıyoruz, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Hamurdan parçalar alıp oklava yardımıyla yuvarlak şekilde açıp bıçak veya pizza kesme aleti ile kesip içine harcı yerleştirip şekil veriyoruz.
  6. 250° fırında pişirelim üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.

Fotoğraflı Elmalı Turta Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir