Enfes Mahlep Kokusunda Ezilen Tuzlu Kurabiyeler

Enfes Mahlep Kokulu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağ veya margarin
  • 1 yumurta (sarısının beyazının üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Yukarıdaki için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • çörek otu

Enfes Mahlep Kokulu Tuzlu Kurabiye Nasıl Tanımlanır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Yumuşamış tereyağı ve margarini yoğurma kabına alın üzerine diğer malzemeleri ekleyin unu eleyin azar azar ekleyin ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın. Ardından hamuru elinize alıp avucunuzun içinde ezin ve yuvarlayın. Ortadan ikiye katlayıp katlanan kısma bastırıyoruz. Uca dokunmuyoruz ve bu olduğunda uçlar kalınlaşıyor.
  3. Hazırladığınız hamurları pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
  4. 180 derecelik fırında 30 dakika altın rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve soğuyunca servis yapın.

Enfes Mahlep Kokulu Kesik ve Kesikli Tuzlu Kurabiye Fotoğraflı Tarif

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir