Erişte Pirinç Pilavı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 5 bardak su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavının Tanımı Nasıl Yapılır?

Not ekle Tarifi Yazdır
  1. Pirinç bol su ile güzelce yıkanır. 5 su bardağı su kaynatılır ve hazır bekletilir.
  2. Arpa şehriyeler sıvı yağda rengi dönene kadar kavrulur.
  3. Üzerine pirinçleri ekleyip biraz daha yağda kavurun.
  4. Üzerine tereyağını ekleyip karıştırın.
  5. Son olarak kaynamış su ve tuz ilave edilerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
  6. Büyük ocakta bir iki dakika bekletilir.
  7. Daha sonra ocağın en küçük gözünde kısık ateşte yavaş yavaş pişmesi beklenir.

Erişteli Pirinç Pilavı Fotoğraflı Açıklama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir